Neodkládejte rekonstrukci staré koupelny! Máme pro vás 8 trendy tipů pro rok 2024

Ať už patříte mezi milovníky minimalistických bílých koupelen nebo se spíše vidíte v tropickém ráji plném svíček v dnešní článku vám poradíme, jak při rekonstrukci vaší koupelny nešlápnout vedle a držet se nejnovějších trendů. Máme pro vás 8 trendů pro rekonstrukci koupelny v roce 2024, kterými se můžete při rekonstrukci koupelny inspirovat. Ať už máte raději jednoduché koupelny nebo pořádnou dávku divokosti – čtěte dál!

Pokud váš byt prošel nedávnou rekonstrukcí koupelny nebo se na rekonstrukci koupelny teprve chystáte, nenechávejte věci náhodě. Zvolit správný barevný odstín nebo styl, který odráží vaši osobnost, je důležitější než si myslíte. A pokud si ani po přečtení tohoto článku nebudete vědět s renovací koupelny rady, rádi vám návrh renovace koupelny vypracujeme!! Nově pro vás realizujeme zakázky také v Brně a okolí. Cena rekonstrukce se může značně lišit v závislosti od použitých materiálů, v Havířově a nově také v Brně a okolí jsme však schopni vám u renovace koupelny vždy zajistit tu nejlepší kvalitu za nejlepší cenu a řešení na míru. Inspirujte se našimi tipy a nechte si vybudovat koupelnu vašich snů.

1. Chytrá zařízení jako součást vybavení

Oživte svou koupelnu pomocí chytrého zrcadla s osvětlením nebo využijte sprchové panely s dálkovým ovládáním. Mezi prvky, které už několik let dominují v trendy koupelnách, stále patří LED osvětlení a pásky, umožňující snadnou změnu barevné atmosféry podle vašich představ. Pokud plánujete rekonstrukci nebo renovaci koupelny v Brně, nezapomeňte zvážit tyto inovativní a moderní prvky pro dokonalou transformaci vašeho koupelnového prostoru. Pokud plánujete rekonstrukci nebo renovaci koupelny v Brně, nezapomeňte zvážit tyto inovativní a moderní prvky pro dokonalou transformaci vašeho koupelnového prostoru.

2. Minimalistický design ve světě koupelen

Zapomeňte na doby, kdy jsme do každého kouta koupelny umisťovali rozkošné košíky plné sprchových gelů, kartáčů na vlasy a dalších nezbytností. Letošní rok nám jasně naznačuje, abychom vše schovali za uzavřené dveře skříněk, zbavili se nadbytečných prvků a upřednostnili minimalistický design. Při výběru obkladů sáhněte po čistém vzhledu a jednoduchých liniích. Pokud plánujete rekonstrukci nebo renovaci koupelny v Brně, nezapomeňte zahrnout tyto moderní principy pro dosažení elegantní a čisté atmosféry ve vaší koupelně.

3. Naturální prvky v koupelně? Proč ne!

Koupelny dnes nemusejí být pouze místem, kde strávíte pár minut a pak odejdete. Právě naopak, v koupelně se prokazatelně rodí nové myšlenky, protože se v tomto prostoru příjemně přemýšlí – zejména během klidné přípravy do práce, líčení u zrcadla nebo relaxace ve vaně. Proto je vhodné zvolit naturální prvky, které vytvářejí příjemné prostředí. Sušená pampová tráva, kombinace dřeva, kamene a rostlin mohou vytvořit útulný pocit a spojení s přírodou. Pokud plánujete rekonstrukci nebo renovaci koupelny v Brně, vyberte prvky, které vám budou přinášet pohodu a propojení s přírodními elementy.

4. Trendy barvy pro rok 2024

Máte štěstí, v trendových barvách pro rok 2024 se najde úplně každý! Navíc tak můžete sladit při rekonstrukci koupelny s celým bytem, protože barvy nejsou nijak rušivé. Najít se můžete buď v tmavě modré, šalvějově zelené nebo terakotově oranžové. V kombinaci s vhodnými doplňky si vytvoříte místo plné klidu a pohody.

5. Spojení moderních a klasických prvků

U zákazníků se často setkáváme s dotazem, jak mohou při rekonstrukci koupelny zkombinovat moderní design (tedy spíše chladné odstíny a nábytek ve futuristickém stylu) a klasické prvky. Lze to vůbec? Za nás určitě ano! A co víc –⁠⁠⁠⁠⁠ tato kombinace je přímo dokonalá. Do koupelny s výrazným vzorem na obkladech vyberte jednoduché moderní umyvadlo, do koupelny betonové zase zvolte netradiční vanu na nožičkách.

A pokud si nebudete jisti, neváhejte nás kontaktovat, rádi vám pomůžeme v Brně a okolí sladit celkový styl rekonstrukce bytu, či bytového jádra, tak, ať udržujete celistvý vzhled napříč celým bytem či domem.

6. Jak oživit koupelnu v paneláku?

Možná se zamýšlíte nad tím, jakým způsobem oživit vzhled koupelny ve vašem panelákovém bytě. Jestliže toužíte po troše odvahy a něčem nekonvenčním, neváhejte vsadit na živé rostliny a exotiku! Majestátní Monstera, elegantní kapradina a tapeta, která vás vtáhne do nespoutaného pralesa nebo romantické pláže se zapadajícím sluncem, mohou vytvořit dechberoucí atmosféru v každém rohu vaší renovované koupelny v paneláku.

7. Domácí wellness

Kdo by se nechtěl cítit jako v privátním wellness? Trend pro rok 2024 je rozhodně pořádná dávka svíček, sladěné barvy osušek a ručníků, přírodní prvky a uklidňující barvy. Vyzkoušet také můžete velké otevřené sprchové kouty, smyslnou vanu nebo specifické osvětlení, které navodí atmosféru odpočinku. Cena za rekonstrukci koupelny nemusí být vůbec vysoká –⁠⁠⁠⁠⁠ stačí zvolit správný styl a vhodné doplňky a můžete si vytvořit místo, ze kterého se vám nebude chtít vůbec odcházet.

8. Vyzkoušejte netradiční prvky

Při rekonstrukci koupelny vždy zvažte, zda je čistě bílá koupelna dobrou volbou. Co takhle vyzkoušet moderní koupelnu s netradičními prvky? Na co bychom si také dali pozor jsou určitě otevřené skříňky, a to především v malých koupelnách. I přes snahu udržovat prostor čistý a uklizený mohou malé otevřené skříňky působit chaoticky a neuklizeně, proto doporučujeme vsadit na minimalistický design nábytku. Na závěr byste se určitě měli zamyslet, zda krátkodobé trendy, které můžeme sledovat na sociálních sítích, odráží skutečně naši osobnost a budou se nám líbit i za několik let.

Dočetli jste až sem? Skvěle! Právě jste zajistili, že vaše koupelna prošla transformací a stala se opravdovým uměleckým dílem. S kombinací nejnovějších koupelnových trendů pro rok 2024 a inovativních služeb rekonstrukce od Mattes Plus s.r.o. s novou pobočkou v Brně posunete pohodlí a eleganci ve vaší koupelnové oáze klidu na novou úroveň.

Pokud potřebujete s návrhem poradit nebo nemáte představu, jak celá rekonstrukce probíhá, přečtěte si v několika bodech, co vše je součástí rekonstrukce a nebo se podívejte na ukázky renovací v naší fotogalerii.



Kontaktní formulář

- nezávazná poptávka

Napište nám prostřednictvím níže uvedeného kontaktního on-line formuláře a my Vám zavoláme zpět.

ZDARMA přijede náš technik, který vyslechne Vaše přání, zakázku zaměří a v co nejkratší době připraví cenovou nabídku.





K poptávce můžete přiložit soubor - fotografii, plány, dokumentaci, ...
Zvýrazněné položky jsou povinné.