Chytré technologie v koupelnách přináší nové zážitky i úsporná řešení

Koupelna je místem, kde začíná a končí váš každodenní pečující rituál. Zatímco dříve sloužily koupelny ryze praktickým účelům, s nástupem moderních technologií se stávají místem relaxace a odpočinku. Chytré technologie pronikají do všech oblastí života a koupelny nejsou výjimkou. Znáte nejnovější chytré systémy, které vám zpříjemní den, umocní relaxační zážitek a nabídnou řešení pro úsporu vody a energií?

Chytrá LED zrcadla, vany a skříňky

Chytrá zrcadla jsou vybavena úsporným LED osvětlením a dotykovými obrazovkami, které umožňují přístup k mnoha zajímavým funkcím. Chytré zrcadlo jednoduše propojíte s vaším mobilním telefonem a můžete okamžitě začít využívat spoustu vychytávek. Díky propojení s mobilní aplikací si při ranní hygieně můžete v zrcadle promítnout třeba předpověď počasí, aktuální datum a čas nebo pustit hudbu. Chytrá zrcadla navíc disponují funkcí odmlžování. Po horké sprše nebo vaně se můžete pohodlně nalíčit, oholit nebo učesat bez zdlouhavého a pracného odmlžování zrcadla.

A to není zdaleka vše. Kromě zrcadla můžete mít zabudované LED osvícení s dálkovým ovládáním také ve vašich koupelnových skříňkách, policích či vaně. Jednoduše si můžete navolit podsvícení skříněk, polic nebo spodního okraje vany. Skříňky si také můžete opatřit vestavěnou plochou pro bezdrátové připojení vašeho smart phone.

Chytré sprchové hlavice

Chytré sprchové hlavice pozvedají relaxační zážitek při sprchování na novou úroveň. Tyto hlavice jsou díky speciálním senzorům schopné nastavit přesnou teplotu, silu a druh proudění vody. Některé sprchové hlavice umožňují vzdálené ovládání sprchy pomocí aplikace na vašem mobilním telefonu. Díky tomu si můžete zapnout sprchu a předehřát vodu ještě předtím, než vstoupíte do koupelny.

Inteligentní sanita

Úspora vody a energie je dnes aktuálním tématem, které řeší většina domácností. Ceny za dodávku vody a energií se neustále zvyšují a čím dál více zatěžují rodinný rozpočet. Proto stoupají na popularitě inteligentní sanitární zařízení, které šetří vodu i energie a zvyšují pohodlí při jejich užívání. Chytré toalety s funkcí automatického splachování a senzory redukují spotřebu vody a zvyšují komfort. Už se vám nikdy nestane, že byste toaletu zapomněli spláchnout. Některé toalety disponují také sprchou pro intimní hygienu s možností nastavení tlakového stupně.

Koupelnu můžete vybavit také chytrými kohoutky s možností nastavení přesné teploty, takže už se nemusíte obávat opaření vodou. Bezdotykové baterie opatřené senzory navíc omezují plýtvání vodou a pomáhají snížit vaše účty za vodu.

Podlahové vytápění

Podlahové vytápění samo o sobě zvyšuje komfort a tepelnou pohodu, moderní technologie ovšem přináší řadu dalších vylepšení. Některé systémy podlahového vytápění mají zabudované senzory, které rychle reagují na změnu teploty v místnosti přizpůsobením svého výkonu. Zajišťují tak optimální pohodlí a zároveň šetří energie za vytápění.

Senzory proti vytopení koupelny

Prasklé potrubí nebo zatopení koupelny při napouštění vany… To jsou nejčastější pojistné události, které majitelé nemovitosti řeší v souvislosti s koupelnou. Moderní technologie myslí nejen na komfort, ale také na bezpečnost. Už se nemusíte obávat odjezdu na dovolenou nebo prodloužený víkend. Chytré senzory propojené s mobilní aplikací ve vašem telefonu můžete nainstalovat do vodovodního potrubí. V případě nehody, jako je prasklina potrubí, zamrznutí či únik vody, hlásí varovný signál, který okamžitě uvidíte ve svém mobilním telefonu. Existují také chytré senzory, které můžete umístit v koupelně či kdekoliv v domě. Ty hlídají vlhkost a pokud se v místnosti objeví voda, posílají zprávu do aplikace.

Toto jsou pouze některé inovací, které umožňují proměnit vaši koupelnu v moderní a funkční prostor, který se stane vaším oblíbeným místem odpočinku. Kromě pohodlí vám nové technologie pomohou snížit účty za vodu a energie, protože jsou úsporné a šetrné k životnímu prostředí.

Ať už řešíte kompletní rekonstrukci nebo modernizaci koupelny, přijďte se informovat na aktuální možnosti chytrých technologií do našeho koupelnového studia Mattes. Načerpáte zde inspiraci na nejrůznější vychytávky a módní trendy. Navrhneme pro vás moderní a funkční řešení na míru, které splní vaše přání a zohlední vaše potřeby. Postarat se můžeme také o kompletní proměnu nebo rekonstrukci vaší koupelny od A do Z. Prohlédněte si reference našich spokojených zákazníků a fotografie realizace koupelen.



Kontaktní formulář

- nezávazná poptávka

Napište nám prostřednictvím níže uvedeného kontaktního on-line formuláře a my Vám zavoláme zpět.

ZDARMA přijede náš technik, který vyslechne Vaše přání, zakázku zaměří a v co nejkratší době připraví cenovou nabídku.





K poptávce můžete přiložit soubor - fotografii, plány, dokumentaci, ...
Zvýrazněné položky jsou povinné.